Entry King Merah pada minggu ini !

Sabtu, 20 Ogos 2011

Taekwond0...

Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia ..
hari ini aq nak menceritakan tentang TAEKWONDO ...k0rang mesti dah tahukan...taekwondo adalah salah satu SENI MEMPERTAHANKAN DIRI...aq rasa sedih sangat-sangat ...sebabnya aq dah sampai ke tahap TALI PINGGANG HITAM ...aq masuk taekwondo dah 3 tahun..dan aq stop pada usia 13 TAHUN lagi...aq rasa sedih bila teng0k budak-budak nie berjaya apabila terlibat dalam pertandingan...tp aq suka juga..sebabnya...ada budak yang aq ajar dah sama taraf dengan aq...huhuhu..






bila kawan-kawan aq s0al pasal taekwondo...aq rasa sedih pun ada...kawan-kawan nak aq sambung balik taekw0ndo...tapi entah la..aq sendiri tak nak k0t...dulu aq nekad..sampai tali pinggang hitam...aq nak st0p...tapi apabila dah lama berhenti...rasa macam nak masuk balik...tapi FAMILY aq dah tak bagi aq masuk...ada sebab-sebab tertentu...

bila aq ingat balik time aq masuk taekw0nd0...aq rasa sedih..sebabnya...0rang yang masuk taekwand0 tu..kite0rang dah anggap sebagai satu keluarga...ada time happy...ada time serius...aq ingat lagi..bila tali pinggang putih dulu...biasalah..0rang baru masuk...jadi serba tak tahu la...

lepas ujian...aq dapat TALI PINGGANG KUNING 1...masa nie..nak kata bangga..tak la sangat..tapi sedikit...bila time ujian...sekolah kite0rang jadi pusat ujian tu..s0,,,bila aq tengok ada yang dah BIRU ...dan sebagainya...aq rasa nak apa yang dia0rang dapat...s0 time 2 la...aq buat betul-betul..

bila dah habis ujian...dalam masa seminggu k0t..dah lupa...aq dapat TALI PINGGANG HUJAU 2...ffuuhhh..akhirnya..usaha yang aq buat...dan nekad aq nak sama taraf dengan dia0rang...akhirnya tercapai...selepas ujian tu juga...aq dapat TALI PINGGANG BIRU 2... kalau nak dapat kuning ke , hijau ke , biru ke , merah ke...dia kena ambil tali pinggang 1 ....tapi aq dapat banyak A dan B...s0...aq dapat lompat daripada tali pinggang 1 terus ke tali pinggang 2...

selepas ujian itu juga...aq juga dapat TALI PINGGANG MERAH 2....masa inilah..aq rasa tak puas hati...aq rasa macam guru aq pilih kasih...sebabnya...cuma aq se0rang sahaja yang dapat merah 2...yang lain..dapat merah 1...secara tiba-tiba...dia0rang dapat merah 2...sedangkan dia0rg merah 1...kalau begitu aq pun nak...tak payah aq usaha gigih sangat....

time nak ambil TALI PINGGANG HITAM...memang best gila masa tu...sebabnya...memang penat la..kena buat itu..kena buat ini...yang paling aq suka sangat-sangat....masa aq share ilmu yang aq ada dekat budak-budak baru...huhuhu...bila aq dah dapat tali pinggang hitam...dalam sebulan atau 2 bulan...aq st0p...masa itu la..aq rasa sedih sangat-sangat...terpaksa berpisah dengan dia0rang...baju dia still ada lagi...maybe dah kecil k0t...bila dah dapat tali pinggang hitam...baju kena beli yang baru...




k0rang bayangkanlah..dah 3 tahun aq masuk..dan dah beratus-ratus duit aq membelanjakan...dan aq stop begitu sahaja...juru latih aq selalu pujuk aq supaya aq masuk balik taekwando...tapi aq still rasa tak mahu masuk dah....sekian...( luahan hati aq sendiri )


8 ulasan:

  1. so,apa kata u smbung blik taekwando tu...rugi tao x sebab u dah smpai ke thap tali pnggang hitam,,,lagipon u are still young.

    BalasPadam
  2. hai isma...sejak bile sy gan awk nie pkai i n u nie...ce cer...???

    BalasPadam
  3. heeee...fikri nie, fb lain blog lain,
    huhu...

    BalasPadam
  4. hahahaha....gitu lak...hehehe..lau kat skull msti la kne laen gak...

    BalasPadam
  5. haaa.... kalo kt sklh aok ngn koi.
    heheh...

    BalasPadam
  6. leh lak gitu isma nie...hehehe

    BalasPadam
  7. ehh.. blh jerp... ape2 pon bley.
    huhu...

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...