Entry King Merah pada minggu ini !

Isnin, 18 Julai 2011

KeM M0tiVasi FeLda di ShaH AlaM

Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia ..
Pada hari ini , aq akan menceritakan pengalaman aq di UiTM SHAH ALAM mengikuti pr0gram iaitu pr0gram KEM M0TIVASI PERDANA ...kem ini..dia mengumpulkan waris felda...tak kisah la dia tu anak felda ke...cucu felda ke...huhu...dekat sana...b0leh di katakan dapat juga kawan baru dari setiap wilayah...cuma 3 buah negeri je yang hantar...iaitu PAHANG , J0H0R dan N.SEMBILAN ...di sana...kite0rg kena tidur 3 hari 2 malam di UiTM SHAH ALAM...pelbagai pr0gram menarik yang disediakan 0leh pihak penganjur...


Pada hari Pertama

pada hari pertama kami berada di sana...aq rse macam tak tahu nak buat apa2...sebabnya...tidak kenal dengan peserta2 lain...huhuhu...aq pergi daftar...dah dapat bilik...s0 aq pergi la bilik aq...buat apa yang patut....huhu...


ini waktu dalam perjalan nak pergi ke petr0nas...
cikgu aq hantar ke sana...sebabnya...kami semua kena naik bas...
ini aq dengan bestfrez aq...
ISMA dan MIRAH..



huhu...
ini waktu dah sampai dekat petr0nas...
bas masa itu pun dah ada...
ini bestfrez aq dan cikgu aq...huhu



nie semua kawan2 aq...huhuhu..
pada mulanya...tidak dapat dinafikan...
masing2 bedebar..tak tahu sebab apa...



ini pulak time kite0rg makan dekat GENTING SEMPAH..
biasa la...perut dah bunyi..s0 pergi makan la pula...



yang ini...kawan aq daripada sek0lah yang berbeza...
kadang2 aq ser0n0k dengan dia...sebabnya...dia nie suka buat lawak...
huhuhu...



huhuhu...
nie la bilik yang aq dan kawan aq dapat...
nasib baik 1 bilik 2 0rang je...
kalau ramai2...aq rasa la...sah2 barang b0leh hilang...


Pada Hari Kedua

pada malam sebelum masuk ke hari yang kedua...malam tu..aq dah pergi menziarahi bilik2 kawan2 aq yang lain...dapat la juga kawan baru...huhu...


hehehe..
sempat lagi snap picture...
ni merupakan sarapan pagi aq...
NASI LEMAK..



nie kawan2 aq yang duduk semeja dengan aq...
huhuhu...



dah siap makan...
kite0rg kena berkumpul untuk sama2 pergi ke dewan kuliah...
kuliah yang pertama...



sebelum nak pergi bilik kuliah...
akak2 nie ada 1 game untuk kite0rg...
namanya JAMBATAN G0YANG2...
huhu...best



nie pertarungan antara lelaki dengan perempuan...
yang game jambatan g0yang2 tu...



sudah selesai...kite0rg pergi la ke dewan kuliah kite0rg...
nak kata jauh tu..tak la sangat...
tapi penat la...
teng0k baju kite0rg semuanya sama...
sebabnya penganjur dah bagi kat kite9rg semalam...
suruh pakai pada hari pertama kuliah...huhu



nie gambaran dari atas...bilik kuliah kite0rg tinggi..
tak larat nak naik tangga dengan keadaan kaki macam ini...
huhu..



dalam bilik kuliah...



ini bestfrez aq...
MIRAH..



nie time nyanyi lagu SEMAI BAKTI...
huhuhuh...



dah habis dengar kuliah pertama...
kite0rg kena pecahkan kepada dua kumpulan...
iaitu kelas ALIRAN SCIENCE dan SASTERA...
yang sc kena pergi ke FALKUTI SAINS GUNAAN...
yang sastera kena pergi FALKUTI KEJURUTERAAN..
yang picture nie...kite0rg class aliran sc..s0 kena pergi falkuti tu la..
tapi nie bukan nak pergi jungle traking...kite0rg ikut laluan sh0tcut...
huhuh..
nie ISMA..my bestfrez..



nie dalam dewan kuliah dekat FALKUTI SAINS GUNAAN...
huhuhuh...best sangat2..



kite0rg sudah di pecahkan kepada 3 kumpul...
kumpulan masing2 kena pergi ke makmal yang telah ditetapkan...
kite9rg kena pergi makmal F0RENSIK...
sebelum masuk ke dalam makmal tu..
sempat lagi la snap picture kat luar makmal tu...
nie picture aq , MIRAH , ALIFF dan ISMA...



nie peralatan dalam makmal f0rensik tu...
ingatkan ada mayat dalam makmal nie...
rupanya tak ada...just belajar macam mana nak kesan cap jari..
nak teng0k duit tu asli ke tak....macam2 la...



dah habis di makmal f0rensik...
kite0rg kena pergi makmal apa erk...
dah lupa nama makmal tu...tapi dia macam lebih kepada mencari n0mb0r at0m..
huhuhu...dalam CHEMISTRY ada ye...
nie JADUAL BERKALA...
dalam buku text kimia ada jadual nie...




akak nie menunjukkan kesemua alat yang nak uji dalam sesuatu benda..
ada m0lecule atau tidak...
huhuhu...


dah abis la misi menjelajah ke semua makmal....bermacam-macam yang aq jumpa...yang tak pernah aq teng0k...huhuhu...dan balik la ke dalam bilik untuk persiapan pergi ke surau untuk s0lat dan bersiap untuk pergi kuliah pada malam itu juga...huhu..memang penat...


dah habis dengar kuliah...
s0 makan malam la...
nie merupakan makan malam yang disediakan...huhu


Pada Hari Ketiga

pada hari ketiga...terasa la juga sedihnya...sebabnya...hari tu merupakan hari last kite0rg duduk dalam UiTM tu...teringat aq akan gelagat abang2 akak2 yang ajar kite0rg...maen game...huhuhu...memang ser0n0k...


nie sarapan pagi aq...
k0rang teng0k la..
nasi aq tu..memang banyak...sebabnya lapar sangat2..huhuhuh



dah habis kuliah...
ambil la picture depan dewan kuliah tu...huhuhu



s0rry la..tak ada picture penceramah kite0rg..
sebabnya kusyuk bila dengar ceramah beliau...
sampai tersenguk2 aq di buatnya...huhuhu...




nie picture abang2 dan kakak2 yang melayan kerenah kite0rg selama 3 hari nie..
huhuhu...
kite0rg sayang semua abang2 dan kakak2 ayng bertungkus lumus menjayakan pr0gram ini...
huhuhu...



nie time nak balik...
semua peserta menunggu bas masing2...
huhuhu

lepas tu..kite0rg pun bert0lak untuk pulang ke rumah masing2....huhu...sebelum itu...kite0rg singgah dulu dekat GENTING SEMPAH...nak pergi makan...lapar punya pasal...aq dan kawan2 aq..pergi makan dekat McD0nald's....huhuhu...


banyak tak makanan aq...
huhuhu...biasa la...aq kan memang kuat makan...



nie ISMA..
sedang menikmati aiskrim...sampai terpejam mata...
punya la menghayati perisa aiskrim 2...
hehehe..



nie kawan2 aq yang lain..
nie merupakan kawan baru aq...



nie ALIFF dan FADIL...
kusyuk betul dia0rang bercerita...



nie picture dalam bas....
huhuhu..






nie waktu dalam bas juga...
waktu nie dah malam...
sempat lagi snap picture...
nie ISMA dan MIRAH....






nie pula...
kawan baru aq juga...
nama dia aq tak tahu...tapi budak2 nie panggil dia YANA...






nie la keadaan bas pada waktu malam...
memang riuh...tak b0san langsung...huhuhu


s0 itu sahaja la cerita aq pada hari ini....pr0gram nie merupakan kenagan yang akan aq ingat sampai bila2...terima kasih kepada abang2 kakak2 yang melayan kerenah kite0rg tanpa jemu...terima kasih banyak2...huhuh...kalau ada salah dan silap harap di maafkan...sekian...

2 ulasan:

  1. bez btol g kem mkn mcd...slame akak g kem xpernk lg begitu...

    BalasPadam
  2. hahaha....kem pe mengenai ini ke akak??

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...