Entry King Merah pada minggu ini !

Ahad, 13 Mei 2012

Tutorial : Cara Tukar Perkataan LinkWithin kepada ayat sendiri


Hai semua ... sejuknya hari nie ... tadi baru lepas HUJAN ... best - best ... tapi esok dah sekolah ... lagipun exam pula tu ... tak dapat nak tidur sepuas - puasnya ... hehehe ...


Ok malam nie ... King Biru nak share satu tutorial dekat korang semua ... iaitu CARA TUKAR PERKATAAN LINKWITHIN KEPADA AYAT SENDIRI ... sebelum tu ... bagi sesiapa yang tiada LinkWithin ... korang boleh daftar di ( SINI !!! ) ...


Ok cara nak buat ayat sendiri senang sahaja ...

STEP 1 : Tekan EDIT dekat LinkWithin ... sebagai contoh tengok gambar di bawah ...





tekan edit dekat situ ok ...
bagi sesiapa yang tak tahu ...



STEP 2 : Nanti dia akan tunjuklah kode korang tu ... lepas tu copy kode dibawah ini




<script>linkwithin_text=' AYAT KORANG SENDIRI '</script>



STEP 3 : Paste kode tadi dibahagian atas ... tak faham ...??? tengok gambar dibawah ok ...






letak kode macam dalam kotak tu ...
tau ...



warna KUNING - tukar ayat tu kepada ayat korang ok ...

STEP 4 : SAVE ok ...


Ok kalau jadi lompat bintang ok ... hehehehehehe ... saje je gurau ... bagi sesiapa yang jadi ... komen ok ... bagi sesiapa yang buat ... asyik tak jadi je ... pun komen juga ... nanti King Biru akan tolong ok ...


SELAMAT MENCUBA



4 ulasan:

  1. xdak pun,, x tulis pun linkwithin text..
    so cena ? ^^

    BalasPadam
  2. Kamu paste tak seperti yang King Biru tunjukkan tu ...???

    BalasPadam
    Balasan
    1. okayy thanx.. x copy yg link atas tuh, hehe :P

      Padam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...